Už ve středu se představí vyhlížená řada Samsung Galaxy S24, která kromě vylepšeného hardwaru přinese také širokou paletu nových funkcí s využitím umělé inteligence. Přesněji řečeno, odhalení souboru vychytávek Galaxy AI bude jednou z hlavních náplní blížícího se Galaxy Unpacked.

Samsung by nemusel obdarovat budoucí majitele svých letošních vlajkových telefonů pouze funkcemi jako takovými, ale také dlouholetou softwarovou podporou. Podle serveru Android Headlines by se jihokorejská firma mohla inspirovat Googlem, se kterým často spolupracuje, a po jeho vzoru poskytovat řadě Galaxy S24 aktualizace po dobu až sedmi let.

To se má přitom vztahovat nejen na bezpečnostní záplaty a drobná vylepšení, nýbrž i velké updaty operačního systému. Od roku 2020, kdy Samsung zavedl politiku poskytovat významné systémové aktualizace po dobu čtyř let, se může jednat o další významný krok v cestě k zajištění co nejlepší dlouhověkosti telefonů Galaxy.

Sedmiletou podporu nabízí smartphony řady Google Pixel 8, které se oficiálně představily začátkem října. Více informací o tom, co nabízejí, se dočtete v tomto článku.

Řada Galaxy S24 bude tradičně složená ze tří modelů. Kromě toho klasického hodlá Samsung nabídnout také větší Galaxy S24+ anebo ještě rozměrnější a současně i lépe vybavený Galaxy S24 Ultra. Levnější dvojice u nás vyjde s čipsetem Exynos 2400, dražší kousek se Snapdragonem 8 Gen 3.