Traduje se, že Samsung již brzy vydá po téměř dvou letech další smartphone ve fanouškovské edici. Spolu s Galaxy S23 FE by mohla dorazit dvojice tabletů Galaxy Tab S9 FE/Galaxy Tab S9 FE+ a sluchátka Galaxy Buds FE, čímž vznikne nový ekosystém levných zařízení. Ale teď už zpátky k telefonu. Galaxy S23 FE byl spatřen v certifikační databázi TENAA, která prozradila specifikace a potvrdila design.

Samsung Galaxy S23 FE byl na dřívějších renderech zobrazován v bílé barvě, ale snímek zveřejněný uvnitř TENAA zachycuje černé provedení. To ale nic nemění na tom, že telefon disponuje třemi čočkami, které jsou seřazené pod sebou do semaforu na levém okraji zad, a bleskem, jenž se nachází vpravo od mezery mezi prvními dvěma čočkami. Design je zkrátka téměř stejný jako v případě standardního Galaxy S23 – jediným rozdílem je právě nižší umístění blesku.

Dle výpisu parametrů má Galaxy S23 FE disponovat 3GHz osmijádrovým procesorem, což odpovídá Snapdragonu 8 Gen 1. Exynos 2200, s nímž má chystaný smartphone střední třídy dorazit do některých zemí, boostí maximálně na 2,8 GHz. Pod kapotou máme dle seznamu také najít 4 370mAh baterii. Zařízení bude dostupné ve variantách 8/128GB a 8/256GB.

Přední strana mobilu bude osazená 6,3palcovým displejem s rozlišením FullHD+ a 120Hz frekvencí. Chybět pochopitelně nebude ani selfie kamera, využívající 10Mpx rozlišení. Vzadu pak místo ve zmíněných čočkách obsadí 50Mpx hlavní senzor, 8Mpx ultra širokoúhlý snímač a 12Mpx teleobjektiv.

Až na drobnosti tedy Samsung Galaxy S23 FE nepřinese nic, s čím bychom už dříve nepočítali.