Po představení nové generace levného iPhonu SE od Apple přichází Samsung se svou odpovědí. Světu ukázal novou sérii z levné řady A, která minulý rok šla z jeho stáje nejvíce na dračku.

Přímým konkurentem iPhone SE 5G se stává Galaxy A53 5G, který kromě 5G za podobnou cenu nabídne čtyřsenzorový kamerový modul, silný procesor či relativně tenký a čistý design.

Cena je největším prodejním bodem kousku od Samsungu. 5G se 128 GB modelem firma přinese za jedenáct a půl tisíce; o dva a půl tisíce korun levněji než iPhone SE. Apple sice začíná na dvanácti a půl tisících s 64 GB paměti, Samsung ale takovou konfiguraci ani nenabízí.

Tato konkurence ukazuje, že Samsung rozhodně nechce co do cenové dostupnosti 5G v jeho zařízeních zůstat pozadu. Přeci jen může právě 5G některé rozhoupat ke koupi prvního nebo alespoň nového mobilního telefonu. Přesto se někteří analytici dohadují, zda je mezi zákazníky vůbec o 5G znatelný zájem.

Série A se samozřejmě nemůže vlajkovým lodím Samsungu rovnat, přesto je společnost dokáže díky nízkým cenám dobře prodat, většinou totiž excelují v poměru cena/výkon a roli hraje i pozitivní reputace firmy.