Letos v březnu přinesl Samsung na český trh dva telefony střední třídy, které se okamžitě staly poměrně oblíbenými. Konkrétně máme na mysli modely Galaxy A34 a Galaxy A54, jež oba podporovaly technologii 5G a pyšnily se velkou baterií či 6,6palcovým AMOLED displejem s až 120Hz frekvencí. Na uniklých renderech se nyní s předstihem ukázal model Galaxy A35 5G, tedy nástupce letošního A34 5G.

Je očekáváno, že bude úplně stejně populární, ba možná ještě víc díky novému designu. Zdá se totiž, že Samsung napříč celým portfoliem přechází k plochým hranám, jež jsou používány také u konkurenčních iPhonů. Nejenže se jimi tedy pochlubí vlajkové modely Galaxy S24 a Galaxy S24+, ale jak ukázaly snímky vytvořené známým designérem Stevem Hemmerstofferem, vybaven jimi bude právě i chystaný Galaxy A35 5G.

Další vítanou novinkou související s vizuální stránkou mobilu je umístění selfie kamery do průstřelu v obrazovce, což vypadá mnohem lépe, než když se nacházela v kapkovitém výřezu. Co se ale možná vůbec nezměnilo, jsou rámečky okolo displeje, jež se z obrázků zdají být zhruba stejně výrazné. Obrazovka jako taková nicméně zůstává plochá a nejspíš zůstane zachována i její velikost, tedy zmíněných 6,6 palce.

Na podrobnosti o specifikacích je asi ještě brzy, v rámci úniku jsme se totiž vůbec žádné nedozvěděli. Pokud se Samsung znovu uchýlí k březnovému debutu, už na ně ale nebudeme muset čekat dlouho. Nesmíme ale zapomenout na dřívější spekulace o přítomnosti 50Mpx fotoaparátu.

Jen pro připomenutí: Samsung Galaxy A34 5G u nás vyšel s doporučenou cenou 9 499 Kč, ale momentálně jej lze pořídit výrazně levněji, klidně i pod osm tisíc. Ve výbavě má 48Mpx hlavní fotoaparát v doprovodu 8Mpx ultra širokoúhlé kamery a 5Mpx makro snímače, 6nm čipset MediaTek Dimensity 1080 a 5 000mAh baterii s podporou 25W dobíjení.