Po akci Galaxy Unpacked, která probíhala v jihokorejském Soulu a přinesla řadu klíčových oznámení, se zástupci Samsungu stali terčem novinářů a jejich nejrůznějších otázek. Na tiskové konferenci, kde vystupoval TM Roh, šéf mobilní divize společnosti, se probíraly šance a předpoklady Samsungu na dosažení stejných dodávek, jako má Apple.

Nová zpráva jihokorejského portálu IMSN, kterou cituje server Wccftech, nasvědčuje tomu, že je TM Roh poměrně pozitivní, co se dosažení úrovně Applu týče. Je navíc přesvědčen, že Samsung dožene svého největšího rivala na poli chytrých telefonů během následujících pěti let v počtu dodávek prémiových smartphonů.

TM Roh patrně vkládá velké naděje do skládacích zařízení. Poodhalil, že letos bude každý třetí prémiový telefon, který Samsung prodá, právě skládací. Tato kategorie pak má přesáhnout 20 % všech prodejů vlajkových lodí Galaxy.

Každému se může vybavit hned několik důvodů, proč je Apple stále ve vedení. Zaprvé, klíčovým lákadlem je jeho ekosystém špičkových zařízení, jejichž interoperabilita vykazuje daleko lepší výsledky než u jiných výrobců. Velká část zákazníků má také problém s operačním systémem Android a upřednostňuje proprietární iOS.

Jak jsme zmiňovali v nedávném článku týkajícím se zdražení nových iPhonů, Apple své dodavatele požádal, aby vyrobili 85 milionů kusů nadcházející vlajkové generace. Když se pak podíváme na Samsung, zjistíme, že řadě Galaxy S23 se v celkových prodejích nepovedlo překonat ani půlku tohoto čísla. TM Roh ale ani tak neztrácí naděje a věří, že Samsung bude pro Apple silným konkurentem.