Hlavní hvězdou tiskové konference Xiaomi, která se vysílala online, sice měly být highendové telefony Xiaomi 11T a 11T Pro, ale mnoho českých diváků více zaujala zpráva o zpřístupnění NFC plateb pro náramek Xiaomi Mi Smart Band 6 v Evropě.

Populární levné náramky od Xiaomi mají sice NFC již od třetí generace, ale dosud byly bezkontaktní platby možné víceméně jen v Číně a v případě Mi Bandu 4 také v Rusku, Bělorusku a na Ukrajině. To se nyní konečně změní. Xiaomi se spojilo s firmou Mastercard a společně zavedou bezkontaktní platby náramkem Mi Smart Band 6 i v Evropě. Má to ale háček a ne jeden. 

Přečtěte si také: Xiaomi ukázalo prototyp chytrých brýlí s MicroLED displejem

Zaprvé bude možné používat pro platby pouze karty Mastercard, nikoliv Visa. Zadruhé budete potřebovat nový náramek. Na trh bude uveden nový model Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC, který bude navíc o pár stovek dražší. Oficiální maloobchodní cena pro český trh byla stanovena na 1299 Kč. Kromě bezkontaktních plateb přináší nový model také mikrofon pro komunikaci s chytrou asistentkou Alexou. Hlasovými povely budete moci nastavovat budík, ptát se na předpověď počasí, ale také třeba ovládat chytrou domácnost.

Jeden český e-shop už má dokonce náramek skladem, ale na dotazy zájemců, zda podporuje platby v Česku, odpovídá negativně. Náramek zatím nemá podporu žádné z českých bank a není jasné, kdy se jí dočká. S nákupem proto raději ještě vydržte.

Chytrý náramek Xiaomi Mi Smart Band 6 byl představen v březnu tohoto roku a po uvedení na český trh se okamžitě vyšvihl na špici prodejnosti ve své kategorii. Za poměrně nízkou cenu nabízí velmi dobré parametry a funkce. Oproti Mi Band 5 se liší především lepším AMOLED displejem s úhlopříčkou 1,56 palce, rozlišení 152 x 486 pixelů a jasem 450 nitů, funkcí měření saturace krve kyslíkem a v menu najdete mimo jiné také nové sportovní aktivity.