Xiaomi ukázalo svůj Xiaomi Smart Glasses, prototyp chytrých brýlí s vestavěnými senzory, který ale nikdy nezamíří na police obchodů. Přesto s námi firma sdílí tolik detailů, že se zařízení zdá do budoucna proveditelné.

Od podobných brýlí se výrazně neliší, na rozdíl od těch nedávno ohlášených Facebookem v partnerství s RayBan totiž nabídnou i displej, který jim poskytuje možnosti rozšířené reality.

Obsah zobrazuje MicroLED displej, protože oproti OLEDu nabídne vyšší koncentraci pixelů a delší výdrž, přičemž si stále zanechává relativně jednoduchou strukturu. Podle Xiaomi je tak díky němu možné vyvinout menší displej s jednodušší integrací.

MicroLED panely jsou často nazývány nástupci OLED panelů, stále se ale ani z daleka nevyrovnají cenovkou, proto často do obchodů nemíří.

Displej na těchto chytrých brýlích je podle Xiaomi velikosti zrnka rýže (2,4 mm x 2,02 mm) a svítivost dosáhne až dvou milionů nitů. K vašemu oku se ale pochopitelně takhle světlý obraz nedostane, jde jen o viditelnost za přímého slunečního svitu.

Brýle samotné jsou samostatným androidovým zařízením a Xiaomi říká, že by v budoucnu mohly nahradit telefony.

Uvnitř najdeme čtyřjádrový procesor architektury ARM, Bluetooth a WiFi moduly a pětimegapixelovou kameru. Vážit mají navíc jen 51 gramů.

Jak už ale bylo zmíněno, brýle se nedostanou do produkce a nikdy nebylo zamýšleno je začít prodávat, proto musíme to, co o produktu Xiaomi říká, brát s menší rezervou.