Během červencové akce, kde jihokorejský gigant Samsung představí dvojici nových skládacích telefonů (Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5), bude s nejvyšší pravděpodobností odhalena také nová řada chytrých hodinek Galaxy Watch. O ní se již v minulosti objevila řada spekulací, přičemž předmětem jedné z těch nejzajímavějších byl návrat ikonického prvku, který u loňské řady bůhvíproč chyběl. Nyní tuto skutečnost potvrzují rendery.

Snímky modelu Galaxy Watch 6 Classic zhotovil známý designér a leaker Steve Hemmerstoffer na základě existujících CAD souborů, následně je sdílel se serverem MySmartPrice. Tento kousek má být údajně nástupcem Galaxy Watch 5 Pro a opravdu má přinést fyzickou otočnou lunetu, jak bylo dříve konstatováno. U předešlých řad hodinek z dílny Samsungu fungovala jako prostředek pro brouzdání nabídkou.

Galaxy Watch 6 Classic mají přinést kulatý AMOLED displej, jehož úhlopříčka údajně bude 1,4palcová, s poměrně tlustými rámečky. Levá strana je kompletně vyhlazená, zatímco na té pravé se můžeme setkat s dvojicí tlačítek (Domů a Zpět).

Co se týče dalších specifikací, Galaxy Watch 6 mají podle dřívějšího úniku učinit parádní změnu v oblasti baterie, která zažije příjemný nárůst kapacity – pravděpodobně bude 425mAh. Pod kapotou prý budou schovávat čipset Exynos W980. Součástí výbavy mají být pochopitelně i senzory pro monitorování nejrůznějších životních funkcí a chybět prý nebude ani barometr. De facto samozřejmostí už je také podpora NFC nebo možnost připojení k síti GPS.

Galaxy Watch 6 mají jako jedny z prvních hodinek obdržet nový Wear OS 4, o kterém jsme vás samostatně informovali zde.