Během středeční konference Google I/O, kde byla kromě skládacího smartphonu Pixel Fold představena také nová řešení v oblasti umělé inteligence, jsme se od kalifornského technologického giganta rovněž dočkali prezentace systému Wear OS 4, který přinese řadu příjemných novinek pro milovníky chytrých hodinek.

Přestože se Watch OS 3 stále nerozšířil mezi poměrně velké množství zařízení, Google už oznamuje novou verzi s novými funkcemi a vylepšeními. Pro řadu uživatelů bude pravděpodobně nejdůležitější změnou přidání aplikací Gmail a Kalendář Google, které jim umožní být ještě produktivnější bez nutnosti vytahovat smartphone.

„V rychlosti odpovídejte na e-maily ve službě Gmail a kontrolujte svůj rozvrh, prohlížejte a reagujte na události a aktualizujte stavy úkolů v Kalendáři,“ láká Google v blogovém příspěvku.

Google dále zmiňuje možnost začít novou konverzaci, odpovídat pomocí hlasových zpráv nebo reagovat na hovory na populární komunikační platformě WhatsApp. Kromě toho přinese Wear OS 4 trojici zbrusu nových Spotify dlaždic.

Aktualizace na Wear OS 4 by vám později měla zajistit i lepší výdrž baterie, spolehlivější fungování převodníku textu na řeč nebo možnost zálohovat svá data, abyste je kdyžtak později mohli přenést z jedněch hodinek do druhých.

Bohužel, zatím nebylo přesně specifikováno, kdy se nové verze systému dočkáme, ale s nejvyšší pravděpodobností si jej budou jako první moci vyzkoušet majitelé Galaxy Watch 6.