Xiaomi se postupně připravuje na vydání očekávané řady Redmi K70. Debut by se měl odehrát ještě koncem letošního roku a opět se počítá s vysokým počtem zájemců. A ještě aby ne, když má jít o poměrně dostupné telefony (co se týče ceny), které dostanou vlajkový procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

Počkat si na Redmi K70 ostatně nedávno doporučoval prezident Xiaomi Lu Weibing všem spotřebitelům, kterým se nechce utrácet za vlajkové modely Xiaomi 14.

Na základě nejnovějších informací se zdá, že Redmi K70 nepřijde pouze s pořádným výkonem, ale úsměv na tváři rovněž vykouzlí fotografům. Podle renomovaného leakera Digital Chat Station můžeme počítat s přítomností špičkového obrazového snímače IMX9/LYT8. Od něj se očekává vyšší kvalita fotografií pořízených za zhoršeného osvětlení. Teleobjektiv by navíc tentokrát mohl být periskopický. Jsou-li tyto drby pravdivé, jsem zvědavý, kde přesně Xiaomi ušetří, aby byla cena jednotlivých modelů atraktivní a konkurenceschopná.

O řadě Redmi K70 dále víme, že základní model bude spoléhat na displej s rozlišením 1,5K, zatímco jeho dražší „Pro“ bráška dostane 2K panel.

Řada Redmi K70 by se mohla na globální trh dostat pod značkou POCO, a to někdy v příštím roce. Tato informace je ale v současné době spíš spekulace nežli něco zaručeného, takže ji prosím berte s rezervou. Na detaily je stále ještě brzy.