Na čínský trh bude v úterý uvedena čerstvě představená řada Xiaomi 14. Tyto novogenerační vlajkové telefony nabídnou jako vůbec první smartphony na světě pokročilý čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, jenž přináší pěkný skok ve výkonu, energetické efektivitě i schopnostech v práci s umělou inteligencí.

Ačkoliv by mnozí zákazníci přístup k novému Snapdragonu ocenili, cena Xiaomi 14 pro ně nemusí být tak dobrá, jak by si představovali. Základní model série, v nejlevnější konfiguraci 8/256GB, totiž vyjde na 3 999 jüanů, což v přepočtu činí zhruba 15 500 Kč včetně DPH.

Pro zákazníky, kteří by si rádi pořídili nějaké cenově výhodnější zařízení, má Xiaomi připravenou lahůdku, jež dorazí už brzy – možná v příštím měsíci. Prezident Xiaomi a šéf oddělení chytrých telefonů, Lu Weibing, na čínskou sociální platformu Weibo napsal, že se vyplatí počkat si na model Pro z řady Redmi K70.

V komentářové sekci pod jiným příspěvkem Weibing uvedl, že celá série předčí očekávaní spotřebitelů. Co se konkrétně výkonu týče, poznamenal, že Redmi K70 Pro předčí podobné produkty ve své cenové kategorii. Zmínil také vylepšený design nebo úžasný poměr mezi výbavou a cenou.

Šéf marketingu Xiaomi, Wang Teng Thomas, na platformě Weibo naznačil, že Redmi K70 dostane displej s rozlišením 1,5K, jeho dražší „Pro“ bráška pak obdrží dokonce 2K obrazovku.

Redmi K70 má v Číně debutovat co nevidět, každopádně k nám se tato řada pravděpodobně dostane až někdy v příštím roce, a to navíc v rebrandované formě. Xiaomi zde jednotlivé modely nejspíš vydá pod značkou POCO a případná Ultra verze by pak mohla být k dispozici jako Xiaomi 14T.