Realme má v plánu brzy odhalit svůj nový vlajkový model Realme GT5 Pro. Přestože společnost udržovala informace o datu uvedení a designu pod pokličkou, nedávno se na sociální síti Weibo objevila fotografie tohoto modelu. Design telefonu odpovídá dřívějším obrázkům z certifikace TENAA.

Z uniklého obrázku vyplývá, že Realme GT5 Pro bude mít bílý zadní panel, pravděpodobně ze skla, a neobvykle umístěné logo Realme pod kruhovým fotoaparátem. Telefon má tři kamery na zadní straně, ale ostrov fotoaparátu obsahuje čtyři kruhové prvky s dvojitým LED bleskem. I když přední strana zařízení zůstává skrytá, spekuluje se, že bude mít zakřivený OLED panel s centrálním výřezem pro fotoaparát.

Co se týče specifikací, podle záznamu v databázi TENAA a nedávných odhalených informací, bude Realme GT5 Pro vybaven 6,78palcovým OLED panelem s rozlišením 1.5K a obnovovací frekvencí 144Hz. Na přední straně bude 32megapixelový fotoaparát, zatímco na zadní straně bude hlavní 50megapixelový fotoaparát Sony Lytia LYT-808 s podporou OIS, doplněný o 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv OmniVision OV08D10 a 50megapixelový periskopický teleobjektiv Sony IMX890 s 2.7x optickým zoomem.

Realme GT5 Pro bude poháněn čipem Snapdragon 8 Gen 3, 16 GB RAM typu LPDDR5X a baterií o kapacitě 5 400mAh s podporou 100W kabelového nabíjení. Realme potvrdilo, že telefon bude mít až 1 TB úložiště UFS 4.0.