Před nedávnem jsme vás informovali o chystaném Realme GT5 Pro, na jehož budoucí existenci začal konečně upozorňovat i samotný výrobce. Na rozdíl od klasického modelu GT5 (obrázek výše), jenž debutoval koncem letních prázdnin, bude praktičtější a všestrannější vlajkovou lodí, jež bude vynikat i v jiných oblastech, než jen rychlosti nabíjení baterie či výkonu. Nejenže se od GT5 bude lišit po stránce parametrů, ale daleko výraznějších rozdílů si všimnete, když se zaměříte na design.

Ten byl nyní prozrazen výpisem v certifikační databázi TENAA, kterého si všimnul zahraniční server MyFixGuide. Nadcházející Realme GT5 Pro, s jehož uvedením se počítá ještě v tomto roce, upoutá veškerou pozornost svým kruhovým fotomodulem na zadní straně, kde se nachází celkově čtyři senzory a blesk. Ojedinělý vzhled standardního GT5 je tedy pryč.

Neuniklo nám, že se Realme GT5 Pro neuvěřitelně podobá modelu Huawei Mate 50 Pro, jenž byl na evropském trhu uveden ke konci loňského září. Kdysi jsme o něm samostatně psali zde.

Realme GT5 Pro má přinést 5 400mAh baterii a 50Mpx hlavní fotoaparát v doprovodu 50Mpx teleobjektivu s trojnásobným optickým zoomem. Dle čerstvých informací od samotného výrobce má vsadit na nový vlajkový čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.