O telefonu GT5 Pro jsme u nás na webu psali už vícekrát. Po delší době experimentování s možná až přehnaně vysokým výkonem nabíjení se bude konečně jednat o všestrannou vlajkovou loď z dílny čínského výrobce Realme. Firma už na svých sociálních sítích spustila marketingovou kampaň, a tudíž máme potvrzené nejen datum vydání, ale také některé specifikace.

Realme GT5 Pro se na domácím trhu oficiálně představí už 7. prosince. Prezentace by měla proběhnout v 7:00 našeho času. Plakát oznamující datum debutu, který si můžete prohlédnout níže, také patrně naznačuje, jak bude zezadu vypadat horní polovina telefonu. Na obrázku se vyjímá objekt připomínající vystouplý kruhový ostrůvek s fotoaparáty, což by potvrzovalo design prozrazený na dříve uniklých renderech nebo naživo pořízeném snímku.

Realme už na sociální síti Weibo také stihlo nastínit, jaké fotoaparáty telefon dostane. Už na základě někdejších úniků bylo možné říct, že v oblasti kvality fotografií a videí na tom bude připravovaná novinka výrazně lépe než standardní model GT5, ale teď máme k dispozici podrobnější, a navíc oficiální informace.

Výrobce zatím nehovořil o parametrech hlavního snímače nebo ultra širokoúhlé kamery (alespoň tedy v době psaní tohoto článku), ale v několika různých příspěvcích se chlubil teleobjektivem, jenž bude navíc periskopický. Základem pro něj bude obrazový snímač Sony IMX890, nabízející optickou i elektronickou stabilizaci obrazu, clonu f/2,6 a trojnásobný optický zoom. Realme nicméně hovoří o až šestinásobném bezztrátovém přiblížení, nebo dokonce 120násobném digitálním zoomu.

Všechny tyto detaily zní opravdu působivě, ale je otázka, zda bude fungovat vše stejně dobře, jak Realme uvádí ve svých materiálech. To se nicméně dozvíme až v prosinci.