Oznámení a následné vydání telefonů Xiaomi 13 bylo naplánováno na 31. listopadu, ale kvůli smrti čínského exprezidenta Ťiang Ce-Mina byla akce posunuta na dobu neurčitou. Nyní už ale známe nové datum vydání a můžeme s klidem říct, že nebudeme muset čekat dlouho.

Po čínské sociální síti Weibo začaly kolovat příspěvky, které ukazují, že v oficiální mobilní aplikaci Mi Store byla jako den vydání stanovena neděle 11. 12. Už tento víkend se tedy konečně dozvíme další detaily nejen o nové řadě vlajkových lodí, ale také o dalších produktech, mezi nimiž jsou chytré hodinky, bezdrátová sluchátka nebo stolní počítač (vůbec první desktop od Xiaomi). Dorazit by rovněž měla nová verze nástavby MIUI, o které více píšu zde.

Oficiálně nám moc detailů o telefonech Xiaomi 13 odhaleno nebylo, Xiaomi se snad zmiňovalo pouze o rozměrech a certifikaci IP68, nicméně důležité informace vyplynuly z několika úniků. Skoro 100% tak můžeme říct, že mobily budou vybaveny osmijádrovým čipsetem Snapdragon 8 Gen 2, který byl nedávno představen. Pod kapotou prý dále najdeme 4500mAh baterii, kterou bude možné nabíjet jak drátově (s výkonem až 67W), tak i bezdrátově (při maximálně 50W výkonu).

Generální ředitel Xiaomi Lei Jun sdílel na sociální síti Weibo ukázky toho, jak bude schopen telefon Xiaomi 13 Pro fotit. Podívat se na ně můžete níže.