Na vlajkové mobily Xiaomi 13 si budeme muset ještě nějakou tu dobu počkat. Xiaomi totiž skrze oficiální účet na sociální síti Weibo ohlásilo zrušení prezentace, která se měla konat zítra. Nejvíce pravděpodobným důvodem je úmrtí čínského exprezidenta Ťiang Ce-Mina.

V příspěvku se velkovýrobce chytrých zařízení vyjádřil následovně: „Vážení uživatelé a přátelé: Omlouváme se, ale musíme vás informovat o tom, že vydání nové série Xiaomi 13 bude odloženo. Dáme vám vědět hned, jakmile bude potvrzené nové datum vydání. Děkujeme za pochopení a podporu.“

Smrt čínského exprezidenta evidentně zasáhla nejen Xiaomi, ale i konkurenční společnost iQOO, která rovněž odkládá vydání svých mobilů. Zákazníci, jež očekávají mobily iQOO 11 a iQOO Neo7 SE, tedy také budou muset chvíli vydržet . V příspěvku na sociální síti Weibo uvádí prakticky to stejné jako Xiaomi.

Kromě nových vlajkových lodí, jež měly potěšit svým výkonem nebo třeba certifikací IP68, chtělo Xiaomi ve čtvrtek odhalit i nové chytré hodinky, bezdrátová sluchátka, další verzi nástavby MIUI, Wi-Fi router nebo svůj první stolní počítač.