Xiaomi mělo předevčírem odhalit nové vlajkové lodě a také čtrnáctou verzi nástavby MIUI. Akce se však kvůli smrti čínského exprezidenta odložila a zatím není jasné, kdy novinky dorazí. Naopak ale tušíme, co vše MIUI 14 přinese uživatelům.

Polský redaktor a překladatel MIUI Kacper Skrzypek zveřejnil na svém Twitteru seznam změn, které se v nové nástavbě objeví. První vychytávka určitě potěší všechny, kteří často mívají problémy s nedostatečnou kapacitou úložiště. Tvůrci zapracovali na optimalizaci a MIUI 14 bude údajně zabírat méně místa a celkově bude působit svižněji. Zlepšit by se měly i vaše zážitky z hraní videoher.

Xiaomi se dále zaměřilo na widgety a slibuje, že nový formát vám umožní jejich lepší kombinování. Na seznamu je také uvedeno, že si budete moci zvolit rostlinu či mazlíčka, který vás bude čekat na domovské obrazovce, ale netroufnu si odhadovat, jak je to přesně myšleno.

Vývojáři se prý soustředili i na ochranu uživatelských dat či zlepšení virtuálního asistenta Mi AI, kterého nyní půjde používat jako skener či překladač. Mnohým z vás jistě udělá radost i vylepšené vyhledávání v nastavení telefonu nebo možnost zprovoznění rodičovské kontroly, pomocí nichž lze kupříkladu omezit čas strávený na obrazovce nebo zakázat používání specifických aplikací.

Xiaomi mělo ve čtvrtek vydat i telefony Xiaomi 13. Pokud se o nich chcete dozvědět více, můžete si přečíst níže uvedené články: