Samsung se připravuje na velkolepé uvedení své nové řady smartphonů Galaxy S24. Tato řada bude zahrnovat tři hlavní modely: Galaxy S24, Galaxy S24+ a prémiový Galaxy S24 Ultra. Jejich hlavní výhodou, kromě vylepšeného hardwaru, bude podle posledních informací sada pokročilých AI technologií, která má být srovnatelná s populárními nástroji, jako jsou ChatGPT od OpenAI či Google Bard.

Nová řada společnosti Samsung by tak mohla tvořit obsah a narativní příběhy na základě několika vybraných frází nebo kreslit obrázky s využitím generativní AI, napsal portál Sammobile. Funkce přeměny mluveného jazyka na text by měla procházet dalším zdokonalením. Při odhalení čipu Exynos 2400 technologický gigant Samsung již naznačil některé pokročilé schopnosti umělé inteligence v oblasti mobilních zařízení. Tento procesor je vybaven výkonnějším NPU, který je až 14,7x rychlejší než jeho předchozí verze. Díky tomu bude moci Samsung plně využít schopnosti generování textu na základě uživatelských pokynů a text-to-image generativní AI.

Ačkoliv sama společnost Samsung zatím neodhalila žádné detaily o AI schopnostech řady Galaxy S24, odborníci spekulují, že by mohly předčit konkurenční modely, včetně Google Pixel 8 (jeho širokou paletu funkcí postavených na umělé inteligenci zmiňujeme zde). Je také potvrzeno, že digitální asistent Bixby dostane vylepšenou verzi a stane se ještě silnějším konkurentem v oblasti digitálních asistentů.