Souboje o nejlepší prohlížeč se v poslední době stávají čím dál více zajímavými, už dlouho se totiž nejedná o „one man show“. Kupříkladu Safari a Chrome jsou nyní jedinými prohlížeči, které mají přes miliardu uživatelů. O uživatele dále bojují třeba Microsoft Edge, Mozilla Firefox nebo Opera. Aby byl jejich výtvor lepší než ten konkurenční, vývojáři usilovně pracují na nových funkcích a vylepšeních, co se výkonu a rychlosti týče.

Většina uživatelů používá operační systém Windows, Google ale evidentně myslí i na ty s macOS. Na Twitteru se nyní společnost pyšní tím, že právě na macOS je Chrome o 20 % rychlejší než dřív.

V benchmarku Speedometer, za kterým stojí samotná společnost Apple, získal prohlížeč od technologického giganta Google skóre 360. Po březnovém překonání prohlížeče Safari tak firma dosáhla dalšího důležitého milníku.

Chrome od roku 2020 dosáhl až 43% nárůstu výkonu na zařízeních poháněných čipem M1. S dalšími aktualizacemi se tento údaj může navíc ještě zlepšovat. O tom, zda konkurence dokáže Chrome někdy předehnat, můžeme jen spekulovat. Například Edge by si ale mohl nové uživatele získat v případě, že se jeho plány na bezplatnou vestavěnou VPN stanou úspěšnými.