Trh s prohlížeči už rozhodně není „one man show“. O uživatele mezi sebou bojují Chrome, Safari, Firefox, Opera, Brave, Edge a mnozí další. Pouze dva z nich ale počtem uživatelů přesahují hranici jedné miliardy, pokud tedy započítáme i data z mobilních telefonů.

Asi není překvapením, že prvním v žebříčku je Google Chrome. Ten má dohromady něco okolo 3,6 miliardy uživatelů. Přes miliardu se ale těsně vyšplhal ještě jeden konkurent Chromu; Safari od Apple. Ten je oblíbeným prohlížečem na produktech zmíněné společnosti.

Safari milníku dosahuje i přesto, že není dostupné na největším mobilním operačním systému Android či největším desktopovém operačním systému Windows. Přesto k ohromným číslům uživatelů stačí předinstalace na iPhonech a Macích.

Na další příčce se s 212 700 000 umístil Edge, Firefox má o místo za ním podle odhadů 180 milionů uživatelů. Základní prohlížeč systému Windows měl Firefox předehnat teprve během posledního roku. Edge se také více a více snaží, abyste si místo něj nový prohlížeč nestahovali.