Přestože má headset Apple Vision Pro za sebou svůj debut, stále o něm některé detaily patrně neznáme. Kupříkladu nyní vyplavalo na povrch, že k němu mají existovat tři různé modely baterií. Tento fakt prozradila nová softwarová aktualizace.

Apple vydal ve čtvrtek novou verzi firmwaru, která zmiňuje modelová čísla baterií. Na Twitteru toto zjištění oznámil uživatel vystupující pod přezdívkou aaronp613. Dle jeho informací má baterie headsetu Vision Pro nést označení A2781, avšak v nové verzi byla spatřena také čísla A2988 a A2697.

Zatím bohužel není jasné, co konkrétně si z toho vzít. Teoreticky to může znamenat, že se bude headset prodávat s dobíjecími sadami o třech různých kapacitách. Další možnost je, že každá z baterií bude dostupná v jiném státu či regionu, aby odpovídala tamním standardům nebo regulacím.

Apple Vision Pro bude napájen externě, a to zařízením, které vypadá podobně jako powerbanka. Kabel, který se k headsetu připojuje, ale údajně nepracuje se standardem USB-C, doplňuje server Wccftech. Využíván tedy zřejmě bude nějaký proprietární konektor.

AR/VR headset Apple Vision Pro se bude prodávat od příštího roku s cenovkou 3 499 dolarů. Více o tom, jakým hardwarem disponuje a co všechno umí po softwarové stránce, jsme psali v tomto článku.