Už několik týdnů se spekuluje o další generaci herních smartphonů z dílny tchajwanského technologického velikána ASUS. Momentálně to vypadá, že se řady ROG Phone 7 dočkáme již brzy, protože se čím dál víc začíná objevovat v nejrůznějších certifikačních databázích a párkrát byla spatřena i v Geekbench. Nejnovější nález ukazuje, že výrobce bude pokračovat v jednom skvělém trendu.

Klíčovou vlastností herních smartphonů není pouze výkonný čipset a slušný displej, aby bylo možné využít rychlého procesoru a grafického jádra naplno, ale také baterie. Náročnější tituly totiž dokážou telefon snadno vyšťavit a přiznejme si, že se nikomu z nás nechce svou herní hračku neustále nabíjet. ASUS má proto tendenci vybavovat své ROG Phony bateriemi, které dosahují až bezkonkurenčně vysokých kapacit.

Stejně na tom bude i ROG Phone 7, který byl nyní spatřen v certifikační databází TENAA. Tamní záznam, na nějž upozornil server MySmartPrice, ukazuje, že se i tentokrát dočkáme 6 000mAh baterie.

Kromě toho nám ROG Phone 7 s nejvyšší pravděpodobností nabídne čipset Snapdragon 8 Gen 2, který je aktuálně nejvýkonnější na androidovém trhu, 16GB operační paměť a systém Android 13. Téměř určitě lze říct, že se i letos můžeme těšit na výstřední design a propracované chlazení.