Po téměř dvou desetiletích v Microsoftu, kde stál u kormidla vývoje operačního systému Windows a produktové řady Surface, oznámil Panos Panay svůj odchod z firmy. Ačkoliv Panay nedávno projevil nadšení ze speciální akce Microsoftu plánované na 21. září, kde by měly být odhaleny nejnovější produkty Surface a inovace v oblasti umělé inteligence, bylo mluvčím Frankem Shawem potvrzeno, že se na ní bohužel neobjeví.

Na platformě X, dříve známé jako Twitter, Panay sdělil, že je čas na novou kapitolu a vyjádřil vděk za nezapomenutelné roky v Microsoftu a inspirativní kolegy. Během let se Panay stal jedním z klíčových obličejů Microsoftu, známým svým vášnivým přístupem k novým produktům. Yusuf Mehdi, šéf marketingu v Microsoftu, převezme na sebe obchodní role Panaye v oblastech Windows a Surface.

Panos Panay se k Microsoftu připojil v roce 2004 jako programový manažer. Postupně se vypracoval na klíčové pozice, když vedl týmy stojící za produkty Microsoft Surface a v roce 2018 se stal hlavním produktovým ředitelem, kde měl na starosti vývoj operačního systému Windows 11. V roce 2021 dosáhl pozice výkonného viceprezidenta a stal se členem hlavního vedení, které radí šéfu Microsoftu, Satya Nadellovi.

Sám Nadella vzdal Panayovi hold za jeho mimořádný přínos k produktům, firemní kultuře a celému odvětví během posledních dvou desetiletí. Vyjádřil také svou vděčnost za jeho vedení a neocenitelný dopad na Microsoft, jeho klienty a obchodní partnery.