Ač se to pomalu zdá být neuvěřitelné, tři čtvrtiny letních prázdnin už jsou za námi a s jejich koncem se vrhneme do prvního podzimního měsíce (bereme-li to z meteorologického hlediska). Ve světě technologií, ale také třeba videoher, to znamená, že se můžeme těšit na spoustu akcí od všelijakých společností, kde budou světu odhaleny nejnovější produkty a řešení. Jeden event už má naplánovaný i Microsoft.

Poslední velkou akcí od tohoto redmondského softwarového giganta byl pravděpodobně květnový Build, kde firma ukázala asistenta Windows Copilot a další novinky. Od tehdejší keynote už uplynula poměrně dlouhá doba a další významné věci má Microsoft ukázat až během „speciální akce“, na kterou již začal rozesílat pozvánky. Konat se má 21. září.

Konference proběhne v americkém New York City, ale bohužel, společnost zatím neposkytla žádné informace o náplni. O co se s námi Microsoft podělí tentokrát, zatím zůstává v tajnosti, ale nikoho z vás asi nepřekvapí, že se o programu již začalo spekulovat.

Pravděpodobně bychom mohli být svědky debutu nových AI technologií, neboť se v posledních letech jedná o jedno z hlavních center pozornosti Microsoftu, ale prostor pro novinky je pořád také v operačním systému Windows 11.

Zpravodajský portál The Verge pak poznamenává, že by se Microsoft mohl pochlubit novými hardwarovými produkty. V přípravě má mít zařízení Surface Go 4, Surface Laptop Studio 2 a Surface Laptop Go 3, jež mají být vypuštěny právě někdy na podzim.

Jakmile se dozvíme bližší podrobnosti o tom, co nás na speciálním zářijovém eventu čeká, budeme vás informovat.