Ještě před včerejším uvedením nové generace iPhonů, která poprvé v historii využije konektor USB-C, byly spatřeny nové padělky oblíbené bezdrátové powerbanky MagSafe Battery Pack. Její oficiální cena pro Česko aktuálně činí 2 890 Kč. Čerstvě spatřené falešné jednotky, které se pouze vydávají za produkt od Applu, se však od ní liší v jednom klíčovém ohledu – nenabíjí se skrz proprietární Lightning port, ale rovněž spoléhají na modernější USB-C.

Fotografie dosud nespatřené USB-C powerbanky začaly kolovat po sociálních sítích. Už dříve bylo různými zdroji hlášeno, že Apple postupně začne na USB-C přecházet i v případě jednotlivého příslušenství. Tento konektor totiž hodlá standardizovat napříč celým sortimentem zařízení.

Myšlenka pravděpodobně vychází z nutnosti přizpůsobit se regulacím Evropské unie, která USB-C standardizovala u chytrých telefonů, tabletů, notebooků a další spousty zařízení spadajících do kategorie spotřební elektroniky.

Ostatně, aktualizovanou verzi bezdrátové powerbanky od Applu zmiňoval i renomovaný insider Mark Gurman. Dle jeho nedávných informací, jež sdělil portálu MacRumors, ale ještě není připravená na vydání.

Podobně jako bezdrátová sluchátka AirPods je i MagSafe Battery Pack mezi padělateli velice oblíbeným kouskem. Fakt, že se již objevily fotografie zachycující zhotovené jednotky, nasvědčuje tomu, že by novou powerbanku mohl Apple vydat už brzy.