V nedávném blogovém článku generální ředitel OpenAI Sam Altman, technologický ředitel Greg Brockman a hlavní výzkumný pracovník Ilya Sutskever podrobně vysvětlují svůj pohled na budoucnost a regulaci nadlidské umělé inteligence.

Ve svém příspěvku autoři zaujali jasné stanovisko: „Je pravděpodobné, že v příštích deseti letech dosáhnou systémy umělé inteligence úrovně expertů ve většině oborů a budou tak produktivní jako jedna z největších současných korporací.“

Lídři OpenAI Altman, Brockman a Sutskever upřednostňují opatrnější přístup. I přes jejich opatrný postoj však nezastavují pokrok ve vývoji.

Konverzace na téma umělé inteligence, která dosahuje nebo dokonce přesahuje lidské schopnosti, se stává stále relevantnější. Nedávno se generální ředitel Sam Altman objevil před senátním výborem Spojených států, kde zdůraznil nezbytnost regulace tohoto odvětví.

Altman navrhuje, aby americká vláda věnovala sektoru větší pozornost, jelikož chce, aby veřejnost měla větší podíl na rozhodovacích procesech a aby byla posílena spolupráce mezi vývojáři a společnostmi v oblasti umělé inteligence.