OpenAI, přední výzkumný a vývojový tým v oboru umělé inteligence, před nedávnem oznámil spuštění svého nového produktu, ChatGPT Plus. Toto předplatné je k dispozici od 20 dolarů za měsíc (tedy zhruba 435 Kč měsíčně) a poskytuje uživatelům vyspělejšího virtuálního asistenta pro textovou komunikaci.

ChatGPT je založen na modelu GPT-3 od organizace OpenAI, což je jeden z největších a nejpokročilejších jazykových modelů na světě. Tento model byl trénován na milionech zdrojů textu z internetu a je schopen vygenerovat přirozený text v mnoha jazycích a kontextech. Jeho znalosti jsou ale omezeny na informace dostupné do roku 2022.

Přeplatitelé nové služby ChatGPT Plus tak mohou využívat svého virtuálního asistenta k řešení široké škály úkolů, včetně odpovědí na otázky, vyhledávání informací a generování textu. Kromě toho získají předplatitelé možnost využívat umělou inteligenci k vývoji chatovacích robotů pro své aplikace. Chybět nemá ani přednostní přístup k ChatGPT v období vysoké vytíženosti.

Společnost OpenAI tvrdí, že nová služba bude schopna poskytovat rychlejší a preciznější odpovědi než konkurenční produkty díky svému pokročilému jazykovému modelu.

Službu ChatGPT Plus naleznete pod přiloženým odkazem ZDE.