Už za pár dní vstoupí na celosvětový trh telefon OnePlus 11 a s ním i první tablet od tohoto čínského výrobce. Zařízení, které čeká na svou premiéru, se bude nazývat OnePlus Pad a už jsme o něm psali v souvislosti s jeho designem. Nyní však bylo odhaleno vícero detailů, co se týče hardwarové výbavy nebo obsahu balení.

Samo OnePlus skrze upoutávku na svém oficiálním twitterovém profilu potvrdilo, že se tablet bude dodávat spolu se stejnobarevnou klávesnicí a dotykovým perem. To přijde rozhodně vhod, a to už vůbec z důvodu, že OnePlus Pad má být zařízením pro náročnější uživatele a pochlubit se má slušnou výbavou, s čímž se ve výsledku určitě bude pojit i krapet vyšší cenovka.

Co se týče samotných parametrů, velkou část z nich odhalil leaker Yogesh Brar. Jak už bylo dříve avizováno, displej bude úhlopříčně měřit 11,6 palce. Pyšnit se přitom bude rozlišením 2K a 144Hz obnovovací frekvencí. Pod kapotou najdeme čipset MediaTek Dimensity 9000, který momentálně patří k těm nejlepším čipům na trhu s Android zařízeními. Uvnitř se také bude nacházet baterie o kapacitě 9 500 mAh, kterou bude možné nabíjet 67W výkonem.

Zadní strana pak bude osazená jedním fotoaparátem, jehož rozlišení bude 13 Mpx. Teoreticky by tak mohlo jít o stejný senzor, jaký byl použit v první tabletu od sesterské společnosti Oppo. Přední kamera pak bude 8Mpx.

Zdá se, že tablet bude možné zakoupit ve variantách s 8/12 GB RAM a 128/256/512 GB místa na úložišti. Dočkat bychom se měli i předinstalovaného systému Android 13.