Spolu s vlajkovým smartphonem OnePlus 11 byl v rámci akce Cloud 11, jež proběhla v indickém Novém Dillí, představen i diskutovaný OnePlus Pad. Jde o první tablet této společnosti, který se chlubí opravdu pořádnou výbavou a má šanci se vyrovnat řadě špičkových zařízení od konkurenčních firem.

Potvrdily se prakticky všechny detaily z nedávného úniku. Pod kapotou tabletu najdeme výkonný osmijádrový čipset MediaTek Dimensity 9000 s maximální frekvencí 3,05 GHz, který je na práci a i některé náročnější tituly naprosto ideální. Jeho potenciál lze navíc krásně využít díky 144Hz displeji o rozlišení 2800x2000 pixelů. Jen je škoda, že využívá panelovou technologii LCD, nikoliv AMOLED. Chybět ale nemá podpora Dolby Vision či HDR10+.

Mnohé zájemce jistě potěší i baterie o slušné kapacitě 9 510 mAh, jež slibuje až 12,4 hodiny přehrávání videa. Lze ji navíc dobíjet poměrně vysokým, 67W výkonem. Na zadní straně se skutečně nachází jediná kamera o rozlišení 13 Mpx, ta ale dokáže nahrávat až v rozlišení 4K, byť jen ve 30 snímcích za sekundu. Přední kamera je pak 8Mpx a dokáže pořídit i FullHD záznam.

OnePlus Pad podporuje odemykání pomocí naskenování obličeje. Pro bezdrátové připojení k internetu využívá standard Wi-Fi 6. K dispozici je také Bluetooth 5.3 a port USB-C pro nabíjení i připojení drátových sluchátek – 3,5mm jack bohužel chybí.

Cenovka zatím bohužel odhalená nebyla, ale víme, že tablet bude možné předobjednat letos v dubnu, a to s 8 GB RAM a 128 GB místa. Propagační materiály uvádí i konfiguraci s 12GB operační pamětí, nicméně v seznamu specifikací o ní nepadla ani zmínka.