Během akce Cloud 11 byl na celosvětový trh konečně vypuštěn očekávaný smartphone OnePlus 11. Vybaven je výkonným čipsetem Snapdragon 8 Gen 2 s podporou bezdrátových technologií 5G a Wi-Fi 7, nicméně nese i řadu dalších lákadel.

Pod kapotou mobilu se dále nachází dvoučlánková baterie o celkové kapacitě 5 000, kterou lze drátově dobíjet až 100W výkonem. K dobití „z nuly na sto“ tak stačí pouhých 25 minut. Bohužel mu schází možnost akumulátor nabíjet bezdrátově, což by mu, jakožto vlajkové lodi nové generace, rozhodně prospělo.

Přední strana je osazený 6,7palcovým AMOLED displejem s parádním rozlišením 3216*1440 pixelů a vysokou hustotou pixelů 525 ppi. Obnovovací frekvence navíc činí 120 Hz, a tak budou podporované aplikace působit plynule. Obrazovku navíc chrání opravdu odolná ochranná vrstva Corning Gorilla Glass Victus, a tak by nemusely hrozit žádné větší praskliny zapříčiněné pouhým pádem z drobné výšky.

Na zadní straně najdeme trojici fotoaparátů, na nichž OnePlus spolupracovalo se švédskou společností Hasselblad. Hlavní kameru pohání senzor Sony IMX890 s rozlišením 50 Mpx a podporou jak optické stabilizace obrazu, tak i té elektronické. Nechybí mu ani zaostřování PDAF. Hlavní snímač doprovází 48Mpx ultra širokoúhlá kamera a 32Mpx portrétní teleobjektiv.

Jak už bylo dříve předpovězeno, OnePlus 11 dorazil do Evropy pouze ve dvou konfiguracích – 16 GB + 256 GB anebo 8 GB + 128 GB. Využity jsou přitom paměťové technologie LPDDR5X a UFS 4.0. Na RAM je ještě jedna zajímavost, a tou je umělou inteligencí poháněná technologie RAM-Vita, která zajišťuje kompresi aplikací na pozadí a chytré přiřazování paměti. Multitasking je tak ve výsledku ještě svižnější.

První zmíněná varianta je pochopitelně dražší a na webu OnePlus pro Českou republiku je uvedená s cenovkou 979 eur, což je asi 23 300 korun v přepočtu. Levnější model pak stojí 879 eur, tedy v přepočtu 20 900 korun.