Po sérii menších i větších úniků bylo oficiálně potvrzeno datum vydání prvního skládacího telefonu z dílny společnosti OnePlus. Zařízení s označením Open, které bude globální verzí modelu Find N3 od sesterské společnosti Oppo, bude představeno již příští týden, a to konkrétně ve čtvrtek 19. října. Leaker Max Jambor měl tedy pravdu. Premiéru půjde sledovat od 16:00 našeho času.

Kromě toho, že OnePlus oznámilo datum uvedení, začalo prostřednictvím svého indického účtu na platformě X sdílet první upoutávky. V nich kupříkladu láká na designové provedení, přítomnost oblíbeného Alert Slideru (přepínače hlasitosti) a pokročilé fotoaparáty, které, jak už dobře víme, najdeme ve velkém kruhovém ostrůvku na zadní straně telefonu. Některé z příspěvků si můžete prohlédnout na konci článku.

OnePlus Open bude disponovat procesorem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 v doprovodu až 16GB operační paměti typu LPDDR5X. O pořádný výkon tedy bude dobře postaráno. Dále se očekává přítomnost 7,8palcového OLED interního displeje a 6,3palcové externího displeje. Milovníky fotografování potěší 48Mpx hlavní snímač, 48Mpx ultra širokoúhlá kamera a 64Mpx teleobjektiv.

Dle posledních zpráv, které přišly spolu s únikem oficiálních renderů, má OnePlus Open ve Spojených státech vyjít na 1 700 dolarů, v důsledku čehož bude levnější než jeho konkurent Galaxy Z Fold 5 od Samsungu. Ten u nás dostal v nejlevnější konfiguraci cenu 44 999 Kč.