V červnu se objevily první rendery skládacího telefonu OnePlus Open, které velkou řadu fanoušků této čínské společnosti hodně potěšily. Telefon totiž po designové stránce vypadl opravdu pěkně. Nicméně, s nedávným posunem vydání kvůli problémům s displeji přichází také změny, které výrazněji ovlivní to, jak bude telefon nakonec vypadat. Nové rendery se lidem už tolik nelíbí.

S informacemi přichází známý leaker a designér Steve Hemmerstoffer alias OneLeaks, který údajně viděl opravdové fotografie zachycující OnePlus Open. Právě na jejich základě vytvořil nové snímky, na nichž se designové novinky projevují. Ty sdílel prostřednictvím portálu Smartprix.

Všimnout si můžete, že OnePlus ve velkém čarovalo s poměrem stran své první skládačky. Zatímco na předchozích renderech vypadala docela vysoce a štíhle, teď vyrostla do tloušťky. I tak se ale můžeme těšit na zaoblené rohy a tenké rámečky. Kulatý profil navíc dostaly i rohy vnějšího rámu na straně u kloubu.

Podívejte se také na kamerový modul. Není těžké zaznamenat, že si právě i on prošel proměnou. Na pohled vypadá větší a místo nápisu Hasselblad v něm najdeme pouze logo „H“. Pod ním se bude nacházet zbrusu nový senzor, jímž buď bude ToF nebo LiDAR senzor. Zvýšila se také velikost blesku, nacházejícího se úhlopříčně vlevo nahoře od kamerového ostrůvku. Změnila se i poloha selfie kamery v průstřelu vnitřního displeje – z levého rohu se přesunula do pravého.

Aktuálně není jasné, kdy OnePlus Open dorazí na trh, a stejně tak neznáme ani cenu. Zato však víme, že dostane výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 2 a periskopický teleobjektiv. Více detailů o hardwarové výbavě jsme psali zde.