Čínský výrobce OnePlus onehdy potvrdil jméno svého prvního skládacího telefonu, jehož budoucí existenci ohlásil již začátkem roku. Smartphone ponese označení OnePlus Open, čímž se odliší od řady konkurentů, kteří častokrát používají přízvisko Fold. Dorazit měl již v tomto měsíci, ale vypadá to, že si počkáme o něco déle.

O mírném odkladu se dozvěděl známý leaker Max Jambor, který byl ostatně prvním, kdo informoval o jménu OnePlus Open ještě před oficiálním příspěvkem výrobce. Insider se nechal slyšet, že se objevily problémy s displeji.

Ty měla zajistit čínská firma BOE, avšak později se mělo ukázat, že jsou špatné (konkrétní vada nebyla zmíněna). Odklad je tedy pro spotřebitele v zásadě dobrý, neboť první skládačka od OnePlus dostane kvalitnější obrazovky od jihokorejského Samsungu.

Z uniklých renderů vypadají displeje OnePlus Open krásně. Zdá se, že smartphone nebude mít tak tlusté rámečky jako Pixel Fold od Googlu, což spousta potenciálních zájemců jistě ocení. Na zadní straně pak najdeme kruhový kamerový modul, vytvořený ve spolupráci se švédskou firmou Hasselblad, kde je umístěn 50Mpx fotoaparát v doprovodu 48Mpx ultra širokoúhlé kamery a 64Mpx teleobjektivu.

Co se pak týče vnitřku zařízení, smartphone nabídne vlajkový čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 a 4 800mAh baterii, kterou bude možné nabíjet 67W výkonem. Zkrátka se zdá, že OnePlus Open bude zajímavým protivníkem nového Galaxy Z Foldu. Snad jen dostane o něco nižší cenovku.

Jambor bohužel neprozradil, jaké má OnePlus nyní s termínem vydání plány, tudíž si na další informace budeme muset ještě počkat. Podle leakera však má být telefon opožděn jen „o trochu“, a tak se debut zřejmě odehraje do tří měsíců. Doufejme...