První skládací telefon od společnosti OnePlus je potvrzen již dlouho, nicméně teprve nyní se začaly rýsovat konkrétní detaily. Nedávno unikly rendery, které odhalily, jak bude vypadat, a včera vyplavaly na povrch i konkrétní specifikace. Pokud jsou všechny informace pravdivé, můžeme říct, že víme, co nám OnePlus V Fold nabídne.

Únik podrobností můžeme opět připsat známému leakerovi a designérovi Stevu Hemmerstofferovi, jenž stál právě i za zmíněnými rendery. Tentokrát spolupracoval se serverem MySmartPrice, který o výbavě očekávaného smartphonu nyní informuje.

Začněme od zadní strany, kde se setkáme s výrazným kruhovým modulem, uvnitř něhož najdeme trojici fotoaparátů. Navrženy opět budou v kooperaci se švédskou firmou Hasselblad. Těšit se můžeme na 48Mpx hlavní snímač v doprovodu 48Mpx ultra širokoúhlé kamery a 64Mpx teleobjektivu.

Vepředu najdeme 6,3palcový AMOLED displej se 120Hz obnovovací frekvencí a 32Mpx přední kameru. Jakmile smartphone rozevřeme, naskytne se nám pohled na 7,8palcovou obrazovku, jež využije 2K AMOLED panel se 120Hz frekvencí. Vnitřní selfie kamera pak má rozlišení 20 Mpx.

Specifikace OnePlus V Fold vypadají velice slušně i po vnitřní stránce. Maličkým zklamáním ale může být paradoxně čipset – dostat má Snapdragon 8 Gen 2, který je sice vynikající, ale někteří možná počítali s jeho přetaktovanou variantou, jež už brzy nebude exkluzivní pouze pro Samsung. Doplňován má být skvělou 16GB operační pamětí a 256GB úložištěm. Úsměv na tváří rovněž dovede vykouzlit zpráva, že chystaný foldable obdrží 4 800mAh baterii s podporou 67W dobíjení.

Ze všech výše uvedených informací je zřejmé, že OnePlus V Fold nebude jen tak nějaká hračka, která si s konkurencí nebude mít šanci poradit. Ba naopak, očekává se zajímavý souboj s Galaxy Z Fold 5 od Samsungu a dalšími skládacími telefony z dílny jiných společností.

V současné době se s vámi zatím, bohužel, nemůžeme podělit o datum vydání nebo podrobnosti o ceně, ale předpokládáme, že již brzy vyplavou na povrch v rámci nějakého úniku.