Když OnePlus začátkem roku do Evropy přineslo vlajkovou loď OnePlus 11, uvedlo také sluchátka Buds Pro 2. Ta jsou cílena na náročnější uživatele, kterým nabízí špičkovou kvalitu zvuku, slušnou výdrž a pokročilé potlačení hluku. Nyní k nám zamířila nová verze označená jako Buds Pro 2R, která je ale ve všech hlavních ohledech stejná, avšak nese o něco nižší cenovku.

OnePlus Buds Pro 2 byla uvedena s doporučenou cenou 179 eur (4 400 Kč v přepočtu při aktuálním kurzu), ale momentálně je lze prostřednictvím oficiálních stránek výrobce pořídit za 125,30 eura (3 100 Kč v přepočtu). OnePlus Buds Pro 2R mezitím mají oficiální cenu stanovenou na 149 eur (3 650 Kč v přepočtu), ale momentálně mají sníženou cenu na 129 eur (3 155 Kč v přepočtu). Nabídka podle všeho skončí v pondělí v 11:00 zdejšího času.

V současnosti se tedy dokonce více vyplatí koupit Pro verzi, ale jakmile slevy skončí, bude model 2R zajímavou alternativou k dražší variantě. Postrádají totiž pouze podporu pro bezdrátové nabíjení a sledování pohybů hlavy. A věříme, že spoustě uživatelů tento drobný nedostatek vadit nebude.

Sluchátka totiž nabízí dvojici měničů, slibující kvalitnější bassy, aktivní potlačení hluku, jež utiší nežádoucí zvuky až o 48 dB, a samozřejmě nechybí ani prostorové audio. Kvalitě zvuku přispívá i kodek LHDC 4.05. Co se pak týče výdrže, OnePlus Buds Pro 2R dovedou hrát až 39 hodin s plně nabitou krabičkou, s permanentně zapnutým se ale tato doba snižuje na 25 hodin.