Benchmarkem AnTuTu se prohnala chystaná vlajková loď od čínské společnosti OnePlus. Tentokrát se ale nebavíme o Pro modelu z nadcházející série, nýbrž o tom standardním. Podle dosaženého skóre lze usoudit, že půjde o nadupanou mašinu, která bude mít ambice stát se jedním z nejvýkonnějších telefonů na androidové scéně.

Na sociální síti Weibo přistál snímek, který zachycuje skóre telefonu OnePlus 11 v benchmarku AnTuTu. O to překvapivější je, že se jím pochlubil oficiální účet této platformy. Zařízení, které je poháněno čipsetem Snapdragon 8 Gen 2 a disponuje 16GB operační pamětí a 512 GB místa na úložišti, získalo celkem 1 341 080 bodů. Za takto vysokým skóre stojí využívání technologií LPDDR5X a UFS 4.0.

Mobilu OnePlus 11 se tak s přehledem daří drtit některé mobily konkurence. Například konkurenčnímu iQOO 11, který se před několika dny stal novým králem AnTuTu, se povedlo získat 1 323 820 bodů. Nově vydaná Motorola X40 dříve dosáhla na 1 312 901 bodů. Problém mu nedělá ani Xiaomi 13, nicméně na model Pro dle některých zdrojů lehce ztrácí.

OnePlus 11 bude podle všeho vybaven 6,7palcovým AMOLED displejem s rozlišením QuadHD+ a 120Hz obnovovací frekvencí. Pod kapotou kromě zmíněného čipsetu zřejmě najdeme i 4 870mAh baterii. Zadní strana má být osazená třemi fotoaparáty. Rozlišení toho hlavního bude 50 Mpx a doprovázet jej bude 48Mpx ultra širokoúhlý snímač a 32Mpx teleobjektiv. Jednou ze zajímavostí bude i využití takzvaného Alert Slideru neboli posuvníku, jenž umožňuje rychlé přepínání mezi režimy vyzvánění. Dočkat bychom se mimo jiné měli i odolnější konstrukce, o níž více píšeme zde.