OnePlus údajně připravuje novou vlajkovou loď, jež bude označena jako OnePlus 11. Podle informací od známého leakera Digital Chat Station by se měl výrobce tentokrát více zaměřit na konstrukci a poučit se měl z chyb u telefonu OnePlus 10 Pro, který si v testech odolnosti vedl naprosto katastroficky.

YouTuberu Zachu Nelsonovi z kanálu JerryRigEverything se povedlo minulou vlajkovou loď doslova rozlomit na dvě části. Jeho testy občas připomínají týraní telefonů, vystavení displeje zapalovači, škrábání nebo právě pokus o ohnutí telefonu jsou takřka standardem, nicméně není úplně běžné, aby se telefon při této zkoušce vyloženě zlomil.

Zadní panel nadcházejícího OnePlus 11 bude podle všeho tvořit keramika a snad se nebude opakovat ani chyba ve vnitřním provedení. Baterie telefonu OnePlus 10 Pro totiž zabírala opravdu hodně místa a tenký rám, který byl navíc v určitém místě kvůli tlačítku pro ovládání hlasitosti ještě tenčí, tomu moc nepomohl.

Leaker Digital Chat Station dále uváděl některé z hardwarových specifikací. OnePlus 11 podle všeho nabídne nový čipset Snapdragon 8 Gen 2, až 16GB operační paměť a úložiště využívající rychlou technologii UFS 4.0. Na povrchu se bude nacházet 2K displej, jenž by mohl být úhlopříčně dlouhý zhruba 6,7 palce.

Řada mobilů OnePlus 11 by měla dorazit začátkem příštího roku.