Motorola má letos kromě vlajkové skládačky s rozměrným externím displejem vydat i jeden levnější kousek, jehož zadní obrazovka bude o poznání menší. Jeden ze zahraničních serverů se nedávno již postaral o zveřejnění uniklých oficiálních snímků, o čemž jsme vás samostatně informovali zde. Tehdy se ale ještě nevědělo vůbec nic o specifikacích, nicméně to se nyní částečně mění.

Server Gizmochina upozornil na výskyt Motoroly Razr 40 uvnitř databáze benchmarku Geekbench a certifikační agentury 3C. Z nich vyplývá, že zařízení s modelovým označením XT2323-3 dostane čip od Qualcommu, jímž nejspíš bude Snapdragon 7 Gen 1. Ten pracuje s maximální frekvencí 2,4 GHz a klasicky disponuje osmi jádry. K tomu bude telefon disponovat 12GB operační pamětí.

Jen pro srovnání: Razr 40 Ultra obdrží výkonnější čip Snapdragon 8+ Gen 1, který se hojně využíval v loňských vlajkových smartphonech.

Certifikace 3C pak odhalila, že Razr 40 dostane podporu 33W nabíjení. Stejně na tom mimochodem bude i dražší model. U toho levnějšího ale bohužel neznáme přesnou kapacitu baterie, ale lze očekávat, že nepřesáhne hranici 3 800 mAh.

Motorola své nové skládací telefony představí už 1. června, jak sama dříve ohlásila.