Zatímco dříve byla existence levnější Motoroly Razr, kterou výrobce plánuje uvést v letošním roce, potvrzena jen skrze rendery sestavené na základě CAD souborů, nyní máme k dispozici několik desítek uniklých oficiálních snímků, na nichž se smartphone ukazuje v celé své kráse. Ponese název Razr 40 a na rozdíl od Ultra modelu bude jeho externí obrazovka hodně malá.

Motorola Razr 40 bude cílit na méně náročné uživatele, ale to rozhodně nemusí znamenat, že bude odfláklá. Design naopak nasvědčuje přesnému opaku – provedení je elegantní a záda telefonu jsou podle serveru MySmartPrice, jenž za únikem stojí, pokrytá umělou kůží. Ta bude zbarvená do fialové, olivově zelené nebo „krémové“.

Když poprvé spatříte jeho zadní stranu, možná vám bude vizuálně připomínat Galaxy Z Flip 4 od jihokorejského výrobce Samsung. Externí displej se zde totiž vyskytuje pouze ve formě pruhu, kde najdeme zabudovanou dvojici fotoaparátů, a tudíž se nepochlubí zrovna velkým množstvím různých využití. Pozitivní však je, že to nebude pouhý ukazatel času a vybraných oznámení, ale budeme z něj moct například ovládat přehrávání hudby. To, co na sekundární obrazovce uvidíme, si budeme moct sami přizpůsobit.

Na přední straně se pak setkáme s displejem, jehož rámečky jsou docela výrazné, a selfie kamerou v průstřelu. O velikosti, obnovovací frekvenci nebo rozlišení hlavní obrazovky by se však aktuálně dalo tak maximálně spekulovat.

Informace o specifikacích a datu vydání tedy prozatím nemáme, neznámá pochopitelně zůstává i cena. Je ale pravděpodobné, že Razr 40 dorazí v blízké budoucnosti.