Intel překonal odhady, další GaN nabíječky, velký výpadek internetu a mnoho dalšího v sobotním technologickém Stručně od TechFeedu, které shrne to nejzajímavější za poslední dva dny.

- Google pro Drive přidává možnost zabanování konkrétního uživatele ze všech vašich sdílených dokumentů. Chce tak zamezit potenciální hrozbě obtěžování.

- Intel ve druhém kvartále tohoto roku překonal vlastní očekávání, když za toto období vykázal obrat 18,2 miliardy dolarů - to znamená 2% meziroční růst.

- Satechi představilo trio nabíječek využívající GaN - látku, jejíž výhody jsme si rozebrali zde. Díky jejímu využití nabízí nabíječky vůči své velikosti velkou sílu nabíjení. Modely se cenově pohybují od 55 dolarů (asi 1 200 Kč) za 65W nabíječku až do 75 dolarů (asi 1 650 Kč) za 100W nabíječku.

- Monitoring spánku je u chytrých hodinek už snad standardem, jak ale spí vaši mazlíčci? Na to by mohl odpovědět chytrý obojek, který právě spánek psů dokáže kontrolovat, a tak vás předem upozornit, že s vaším psem není něco v pořádku. Na projekt firma dříve tento rok vybrala 30 milionů dolarů.

- Jen pár dní od začátku prodejů baterie pro iPhony, o které jsme v minulém Stručně psali, už Nomad představil kožený obal právě na toto zařízení. Stát bude 30 dolarů (asi 650 korun).

Přečtěte si také: Elon Musk uvede chatbota Grok pro širší okruh předplatitelů na platformě X

- Facebook za bezpečnost svého šéfa Marka Zuckerberga minulý rok zaplatil na 23 milionů dolarů. Nejbohatší člověk Jeff Bezos oproti tomu na tyto náklady vydal jen 1,6 milionu dolarů.

- Tesla podle Muska začne znovu přijímat platby Bitcoinem. Stane se tak ale až po tom, co bude větší část spotřebované energie pocházet z obnovitelných zdrojů.

- Twitter nejspíš plánuje přidat zvukové efekty do Spaces, jeho živé audioplatformy na styl Clubhouse. Jednat se má o měnič hlasu.

- Výpadek DNS ve čtvrtek způsobil, že řada světoznámých stránek nebyla dostupná, nebo běžela velmi pomalu. Výpadek postihl Google, Microsoft, Steam, PlayStation a mnoho dalších.

- Salesforce nyní oficiálně vlastní Slack.

- Nvidia údajně shromažďuje čipy pro výrobu karet RTX 3060, aby se do „boje“ proti chystané konkurenční AMD RX 6600 XT pustila s plnými sklady - pokud tak podobnou kartu už nutně potřebujete, příští měsíc by ceny mohly jít dolů.

- LG ukázalo hned několik vylepšení jejich „respirátoru“ s aktivním čištěním vzduchu, kterou představilo minulý rok. Hlavně jde o implementaci reproduktoru, který bude přes „respirátor“ zesilovat váš hlas.

Přečtěte si také: Čína ve vládních počítačích zakazuje procesory Intel a AMD