Začátkem měsíce jsme vás informovali o možných vylepšeních a designu nového Galaxy SmartTagu od Samsungu. O tom se ostatně spekulovalo již před červencovým Galaxy Unpacked, ale tam nakonec vydán nebyl. Z toho důvodu se tedy jako možný termín vydání uváděl leden, popřípadě únor, příštího roku, kdy má dorazit vlajková série smartphonů Galaxy S24. Nicméně, nového lokátoru se máme dočkat výrazně dřív.

Podle britského e-shopu MobileFun má Galaxy SmartTag 2 dorazit už v tomto říjnu. Portál navíc sdílel oficiální rendery, které potvrzují, že zařízení bude dostupné i v černé barvě (původní záznam z FTC totiž ukazoval pouze bílou variantu).

To, že si Galaxy SmartTag prošel velkou designovou proměnou, už nějakou chvíli víme. Tentokrát se již nebude jednat o zařízení připomínající zakulacený čtverec, nýbrž cosi ve tvaru pilulky s velkým otvorem. Ten bude sloužit pro pohodlnější uchycení na klíčenku. SmartTag 2 jako takový působí na snímcích větší, ale těžko soudit.

SmartTag 2 údajně přinese bezpečnější a spolehlivější připojení díky technologii Bluetooth 5.3. Jestli ale nabídne nějaké dechberoucí novinky, zatím není jasné.

MobileFun nabízí zařízení k předobjednání za 42,99 libry, což v přepočtu činí asi 1 200 Kč. K dispozici jsou pak i výhodnější balení po dvou či čtyřech kusech.