Letošní řada iPhonů má dorazit nejen ve znamení hardwarových a kamerových zlepšení, ale také přinese klíčové designové novinky. Všechny modely dostanou zaoblenější tělo a levnější dvojice se konečně bude moct pochlubit Dynamic Islandem. Dražší dva iPhony 15 pak přinesou titanovou konstrukci a o poznání tenčí rámečky.

iPhony 15 Pro a Pro Max mají nabídnout pouze 1,55 mm tlusté rámečky. Díky této hodnotě budou v době vydání vůbec nejužší na světě. Apple za tímto účelem používá speciální technologii zvanou LIPO, kterou by v budoucnu rád přinesl také do iPadů. To, jak tenoučké budou rámečky v případě nových iPhonů, demonstruje nově zhotovený render.

Snímek, jenž srovnává přední stranu iPhonu 14 Pro s tou od iPhonu 15 Pro, byl zveřejněn na blogu korejského serveru Naver. Změna je opravdu výrazná a troufl bych si říct, že jde o posun k lepšímu. Smartphone totiž vypadá ještě o něco prémiověji, což by mohlo potenciálně přitáhnout další zájemce.

iPhone 15 Pro (Pro Max) přinese výkonný čip Apple A17 Bionic, jenž jako první mobilní SoC využije 3nm proces od TSMC, a periskopický teleobjektiv. Ten umožní pořizovat výrazně kvalitnější fotografie se zoomem.

Od standardního modelu a jeho větší varianty Plus očekáváme využití čipu Apple A16 Bionic, 48Mpx fotoaparátu podobného loňským Pro modelům (byť bude o něco horší) a zmíněného Dynamic Islandu.