Britský startup Nothing je známý pro extravagantnější produkty, cílené především na technologické nadšence. Aby se více strefil do zájmů běžnějšího publika, spustil před nedávnem značku CMF by Nothing, jež vydává cenově dostupnější zařízení s ne tolik nápadným designem. Na méně náročné uživatele bude nejspíš zacílen i příští Nothing Phone, který je aktuálně v přípravě.

První zmínka o telefonu, jenž by se mohl jmenovat Nothing Phone 2a, se objevila na sociální platformě X, kam ji přinesl uživatel Sanju Choudhary. Telefon, nesoucí modelové označení AIN142, má disponovat 6,7palcovým AMOLED displejem se selfie kamerou v průstřelu.

Celkově se předpokládá, že Nothing Phone 2a bude v podstatě Nothing Phone 1, ale s modernějším procesorem (popřípadě ještě dalšími změnami, ale právě výměna SoC by mohla hrát hlavní roli). Qualcomm Snapdragon 778+ je přece jen na dnešní telefony už trochu starý. Osobně bych tak sázel na přítomnost čipu Snapdragon 7 Gen 3 nebo Snapdragon 7s Gen 2.

Jak upozornil leaker Abhishek Yadav, Nothing Phone 2a byl spatřen také v indické certifikační databázi BIS, což také nasvědčuje jeho vydání v blízké budoucnosti.

V současné době neznáme datum vydání, cenu ani konkrétní specifikace.