Kromě nových MacBooků Pro představil Apple i další generaci svého stylového mini počítače. Ačkoliv přichází se stejným designem, pod jeho kapotou byly učiněny jisté změny, které nejeden uživatel jistě ocení.

Mac mini je nyní rovněž poháněn novými čipy, a to konkrétně M2 a M2 Pro. Toto zařízení s kompaktním tělíčkem tak bude schopné dodat parádní výkon. Výrazná zlepšení přichází hlavně s druhým zmíněným čipem, jenž nabízí více unifikované paměti (až 32 GB s 200GB propustností), 12jádrový procesor a 19jádrovou grafiku. V tiskové zprávě Apple vysvětluje, že je M2 Pro navržen i pro práci s videi. Současně dokáže přehrávat až pět streamů videa ProRes 422 v rozlišení 8K při 30 snímcích za sekundu.

Jestliže si objednáte Mac mini s méně výkonným čipem M2, obdržíte zařízení s 8jádrovým procesorem a 10jádrovou grafikou. Propustnost je tentokrát bohužel poloviční. I tak ale Apple tvrdí, že jde o perfektní počítač pro uživatele, kteří hledají něco s parádním výkonem za dostupnou cenu.

Zda je minimální cena 17 490 korun tak nízká, jak Apple naznačuje, už musíte posoudit sami. Pokud si ale nevystačíte s 256 GB na úložišti a současně byste chtěli i výkonnější čip M2 Pro, zaplatit byste museli až 37 990 korun. Další výhodou tohoto modelu je i vyšší počet portů Thunderbolt 4 a podpora až tří připojených monitorů.

Stejně jako MacBooky je už nyní možné objednat Mac mini přes oficiální internetové stránky. Zařízení se rovněž dostane do prodeje 24. ledna.