Značka Alienware, která spadá pod Dell, je známá pro výrobu herního vybavení určeného náročným hráčům. Do jejich rodinky produktů patří notebooky, desktopy, ale i příslušenství. Nyní byly odhaleny dva nové monitory, které se mohou pochlubit neobvyklou vychytávkou.

Jak 25palcový kousek (AW1523HF), tak ten 27palcový (AW2723DF) disponují odnímatelným držákem na sluchátka. Oproti předchůdci je lepší provedení i co se podstavce týče, jeho velikost byla totiž zmenšena, díky čemuž zabere méně místa na stole. Pojďme se ale nyní vrhnout na ty důležitější specifikace, kterým byste při výběru monitoru měli dát přednost.

Monitor s menší IPS obrazovkou pracuje s rozlišením FullHD, jeho maximální obnovovací frekvence činí 360 Hz. Oproti druhé novince jej tak ocení spíše hráči kompetitivních titulů. U náročnějších herních monitorů, jako je právě tento, není neobvyklá podpora AMD FreeSync Premium a HDR 10. Obrazovku lze připojit k počítači nebo jinému zařízení pomocí portu HDMI 2.0, nachází se zde celkem dva. Nechybí ani porty USB-A pro připojení příslušenství.

Druhý monitor potěší spíše hráče, kterým záleží i na rozlišení. Při využití QuadHD se jeho obnovovací frekvence může vyšplhat až na 280 Hz. Chlubí se i plným barevným prostorem sRGB a barevným spektrem DCI-P3. K AMD FreeSync Premium se pak připojije i Nvidia G-SYNC. Možnosti konektivity zůstávají stejné.

Na obě obrazovky se vztahuje tříletá záruka. 25palcový model se na trh dostane už 7. září, na 27palcový bude nutné čekat až do 6. října. Jak jsme u Alienware zvyklí, nejde o levná zařízení. Menší monitor vás vyjde na 500 dolarů (v přepočtu 12 000 Kč), zatímco za ten větší zaplatíte 650 dolarů (v přepočtu 15 650 Kč).