Nejenže Honor včera představil levnějšího brášku pro svůj nejtenčí skládací telefon, ale také se v Číně pochlubil novými chytrými hodinkami, jež nesou označení Watch 4 Pro. Jakmile vyšla první oficiální upoutávka, informovali jsme vás o nich v tomto článku, každopádně nyní už máme všechny důležité podrobnosti k tomu, abychom vám je mohli detailněji představit.

Honor Watch 4 Pro budou k dispozici ve třech designových variantách. Kromě prémiově vypadající zeleno-zlaté, o níž jsme psali ve zmíněném článku, hodlá Honor prodávat také černou „sportovnější“ variantu a stříbrno-hnědou elegantní verzi. Z nabídky si tak vybere každý, ať už si přeje nové fitness hodinky do přírody, anebo pěkný doplněk k formálnějšímu oblečení.

Nyní přejděme ke specifikacím. Hodinky se pyšní kulatým AMOLED displejem podporujícím technologii LTPO, díky níž mohou měnit obnovovací frekvenci. Nechybí ani režim always-on. Displej měří 1,5 palce a pracuje s rozlišením 464x464 pixelů. Na těle hodinek se nachází fyzická korunka a ovládací tlačítko.

Jedním z hlavních lákadel je podpora pro eSIM, díky níž lze hodinkami telefonovat bez toho, abyste museli mít poblíž svůj chytrý telefon. S tím také souvisí přítomnost reproduktoru a mikrofonu. Smartphone navíc nepotřebujete ani pro přehrávání hudby, protože to zvládnou hodinky v kombinaci se sluchátky také. Na běhání v lese jsou tedy ideální.

Watch 4 Pro udržuje při životě 480mAh baterie s podporou 4,5W dobíjení, o které výrobce tvrdí, že dokáže při běžném používání fungovat až čtrnáct dní na jedno nabití.

Součástí palety funkcí jsou pochopitelně funkce pro měření a zpracovávání údajů o zdraví uživatele. Měření tepu, spánku, okysličení krve nebo úrovně stresu je dnes už de facto standardem. Sportovcům se pak bude hodit podpora GPS nebo certifikace 5 ATM.

CENA A DOSTUPNOST

Honor Watch 4 Pro budou na čínském trhu k dispozici od 16. října. Černá a stříbrná verze bude prodávána s cenou 1 599 jüanů, což v přepočtu činí zhruba 6 200 Kč vč. DPH, zatímco zelené provedení vyjde na 1 799 jüanů, tedy v přepočtu asi 7 000 Kč vč. DPH.

Jestli se hodinky někdy dostanou na globální trh, není aktuálně jasné.