Na čínském trhu oficiálně debutoval nový skládací telefon Honor Magic Vs 2, který figuruje jako nástupce loňského Magic Vs, který se ale do Evropy dostal až letos. Současně bude na trhu vystupovat jako levnější parťák dříve odhaleného Magic V2. Přesto ale přináší pořádně tenkou konstrukci a slušnou výbavu.

Bohužel, Magic Vs 2 není ještě tenčí než Magic V2, jak se nedávno spekulovalo, ale i tak s tloušťkou 5,1 mm v rozloženém a 10,7 mm ve složeném stavu patří k nejtenčím skládačkám na světě. Co se dále týče konstrukce, Honor využil slitinu hořčíku, což umožnilo stáhnout hmotnost na pouhých 229 gramů.

Telefon po designové stránce působí elegantně. Na jeho zádech upoutává pozornost obdélníkový kamerový modul, jenž není vizuálně tak rušivý jako u původního Magic Vs, a vepředu se nachází displej s tenkými rámečky a selfie kamerou v průstřelu. Po rozložení na vás vykoukne rozměrná interní obrazovka.

Nyní přejděme ke specifikacím. Magic Vs 2 i letos spoléhá na procesor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 a pod kapotou rovněž skýtá baterii o 5 000mAh kapacitě, kterou lze dobíjet až 66W výkonem. Telefon je postaven na Androidu 13 s nadstavbou MagicOS 7.2.

Přední obrazovka je 6,43 palce velká a pyšní se vysokým rozlišením 2344x2156 pixelů. Taktéž nabízí překvapivý jas, dosahující hodnoty až 2 500 nitů. Samozřejmostí je také proměnlivá obnovovací frekvence, jež může být až 120Hz. Tou se chlubí také vnitřní panel o velikosti 7,9 palce a rozlišení 2376x1060 pixelů.

Fotografy by mohla zaujmout trojice fotoaparátů v čele s hlavním senzorem o rozlišení 50 Mpx, který je doprovázen 12Mpx ultra širokoúhlou kamerou a 20Mpx teleobjektivem. Magic Vs 2 je schopen poskytnout až 40násobné digitální přiblížení. Fotografie, jež byly telefonem vyfoceny, si můžete prohlédnout níže.

CENA A DOSTUPNOST

Honor Magic Vs 2 je momentálně k dispozici pouze na čínském trhu, ale osobně se domnívám, že by si během následujících měsíců mohl udělat cestu i na globální trh.

Co se týče ceny, telefon lze pořídit ve dvou různých konfiguracích – 12/256GB a 16/512GB. První zmíněná vychází na 6 999 jüanů (v přepočtu 27 000 Kč vč. DPH), zatímco druhou je možno koupit za 7 699 jüanů (v přepočtu 29 700 Kč vč. DPH).

Magic Vs 2 se prodává ve verzích Glacier Blue (světle modrá), Velvet Black (černá) a Coral Purple (růžovo-fialová).