Během zářijového eventu má Apple kromě nové řady iPhonů zazářit také s novými chytrými hodinkami. Nejenže se očekává příchod deváté řady klasických Apple Watch, ale dle dřívějších zpráv má cupertinský gigant přijít také s aktualizovanými Apple Watch Ultra. Nyní se konečně dozvídáme o nějakém z aspektů, ve kterém by mohly být lepší než současný model.

Apple Watch Ultra jsou hodinkami pro ty nejnáročnější uživatele se zaměřením na extrémní sporty. Není tedy divu, že ve srovnání se standardními modely pro „běžnější“ spotřebitele nabízí kvalitnější a odolnější materiály spolu s komponenty navíc. V důsledku toho ale hodinky také váží výrazně více. Zatímco nejlehčí (hliníkové) Apple Watch Series 8 mají hmotnost 31,9 gramu, současné Apple Watch Ultra jsou se svou hmotností 61,3 gramu téměř dvakrát těžké.

To by se ale mohlo u nové verze změnit, respektive zčásti. Apple Watch Ultra pravděpodobně nikdy nebudou stejně lehoučké jako klasické Apple Watch, ale přesto by svou hmotnost mohly trochu zredukovat. S informací přichází leaker Sestsuna Digital, na jehož příspěvek upozornil portál 9TO5Mac. Tento insider měl dříve pravdu, když hovořil o příchodu žlutého iPhonu 14.

Nové hodinky pro zapálené sportovce by teoreticky mohly být lehčí kvůli použití 3D-tištěných komponent. O využití tohoto způsobu výroby mluvil renomovaný analytik Ming-Chi Kuo a my jsme toto téma samotně probírali zde. Pakliže budou některé součástky plastové a nahradí kov, hmotnost by měla jít dolů.