Koncem července se renomovaný insider a redaktor Mark Gurman nechal slyšet, že Apple má pro očekávanou podzimní akci kromě nové generace iPhonů připravený také aktualizované Apple Watch Ultra. Ty loni vyšly jako zbrusu nový produkt pro ty nejnáročnější uživatele, jako jsou například nadšenci do extrémních a adrenalinových sportů, a pyšnily se řadou zajímavých funkcí.

Nyní se dozvídáme první informace o jejich nástupci. Přestože dosud není známo, jaké funkce nabídnou, známý analytik Ming-Chi Kuo je přesvědčen o jistých výrobních postupech. Podle něj má Apple pro výrobu některých komponent vsadit na metodu oblíbenou i mezi kutily a geeky – 3D tisk. Ten se samozřejmě hodí i v jiných případech, než jen tehdy, když si potřebujete doma vyrobit unikátní plastovou součástku.

Kuo se domnívá, že chce Apple využít 3D tisk ve vyšším měřítku, a to pro titanové mechanické součástky. Cupertinskému gigantovi by to ve finále mohlo ušetřit čas i peníze. Co se pak týče partnerských společností, výhradním dodavatelem laserových součástek bude podle analytika IPG Photonics a samotné 3D tiskárny mají poskytnout firmy Farsoon a BLT.

Pokud byste si rádi pořídili nové chytré hodinky, ale Apple Watch Ultra vám přijdou jako přehnaně drahá hračka, můžete očekávat příchod Apple Watch Series 9. Ty mají rovněž dorazit na podzim po boku iPhonu 15. Jaké produkty má Apple dále v plánu vypustit, jsme samostatně rozebírali zde.