Nothing, firma stojící za sluchátky Ear (1), na své středeční konferenci ukázal mnoho z toho, co se k nám ani úniky dosud nedostalo. Ano, jak se čekalo, dostali jsme potvrzení mobilního telefonu, celková informační hodnota se ale táhla o něco jiným směrem, než se dalo čekat.

O telefonu samotném se totiž konference tolik nezmiňovala. Dozvěděli jsme se, že poběží na operačním systému Android a že využije procesor Qualcomm Snapdragon. Nic dalšího ale už prakticky nepadlo, vzhled ani vnitřnosti tak ještě nejsou jasné, napovídal nám jen abstraktní obrázek.

Co už zmínění neminulo, je nástavba operačního systému, kterou Nothing připravuje. Nepřekvapivě si společnost udržuje integritu, a i zde najdete text psaný matrixovým tečkovaným fontem. Podle Carla Peie, šéfa firmy, půjde o velmi odlehčený Android.

Nothing se svou nástavbou Nothing OS slibuje rychlejší načítací časy a zvědaví můžeme být i na pojetí systémových aplikací, které by měly styl společnosti odrážet. Pei navíc zmínil, že jsou zvuky u systémů podceňovány a on je nechce přehlížet. Slibují se tři roky systémové podpory a čtyři roky bezpečnostních záplat.

Ačkoli se v délce podpory Nothing Applu nemůže rovnat, právě této společnosti chce částečně konkurovat. Jeho nový telefon sice nejspíš přímo iPhonům soupeřem nebude, i Nothing ale míří k vybudování vlastního ekosystému. Chce jej mít moderní a otevřený.

Na další informace si budeme muset počkat, Nothing si totiž nechce všechno mediální nadšení spotřebovat najednou. Nothing Phone 1 má přijít už tento rok v létě.